Mammaliv och entreprenörskap med Klara-Maria Mach

Om Entreprenörsmamsen

Välkommen till en trygg mötesplats där vi tror att mammaliv, föräldraskap, företagande och karriär kan gå hand i hand. Här kan du dela med dig av dina erfarenheter, få tips eller lyssna på vår podd!

Mammaliv och entreprenörskap

Jag heter
Klara-Maria

Hej hårt kämpande föräldrar och entreprenörer! Mitt namn är Klara-Maria Mach, är Uppsalabo och initiativtagare till Entreprenörsmamsen. Hela mitt arbetande liv har cirkulerat kring entreprenörskap i diverse former. Främst genom att inspirera och skapa bättre förutsättningar för entreprenörer i min omgivning.

Sedan ett tid tillbaka har mitt entreprenörsliv utökats med ytterligare ett liv: mammalivet. Jag insåg omgående att jag inte var villig att kompromissa med mina ambitioner som entreprenör trots att det numera också stod småbarnsförälder på mitt CV. Tankegångar som speglades av människor i samma situation som jag. Idén till Entreprenörsmamsen föddes – ett tryggt rum, med högt i tak, för alla som försöker hantera föräldraskap med företagande. En inspirerande (och ibland lätt provocerande) plattform, fri från pekpinnar och med glimten i ögat.

Vem är Klara-Maria Mach?

En sann Entreprenörd

Jag kallar mig själv för en stolt entreprenörd. Beskrivningen ligger så nära min identitet att jag till och med 2015 startade en blogg med samma namn. Entreprenörden är en blogg för alla entreprenörer, med eller utan bolag, som snabbt fick en stor läsekrets som uppskattade min dagliga dos av motivation. 

Min vilja att lyfta andra företagare gjorde att konceptet med tiden ynglade av sig till att även innefatta Entreprenörddagen – ett event där entreprenörer möts för att utbyta erfarenheter och kan knyta nya värdefulla kontakter. Mitt arbete bar frukt. I samma veva blev jag utsedd till en av 103 Sveriges mest lovande unga företagare av Företagarna.

För kvinnligt entreprenörskap

Du är en Wonder Women

Kall fakta: en klar majoritet av alla som driver företag i Sverige är män. Något som även blev smärtsamt tydligt i min egen entreprenörsgärning. Handling krävdes. September 2017 grundade jag Wonder Women – ett nationellt kvinnonätverk för entreprenörer, företagare och beslutsfattare i små- och medelstora organisationer. Nätverket ger kvinnor rätt verktyg för att kunna utveckla både sig själva och sitt företag.

Behöver du en push i rätt riktning och vill hjälpa oss att stärka kvinnor i näringslivet? Join us!

Päronsnacket

Har du hört vår podd om karriär och föräldraskap?

Entreprenörsmamsen på Instagram

Entreprenörsmamsen i media

Häng på!

Missa inte vår livepodd!

Köp din biljett redan idag och delta i diskussionen.