Amning

En av de mest återkommande frågorna jag fått under min tid som företagare och mamma har lytt “hur gör du egentligen med amning eller matning under dina arbetsdagar?”. Jag har även förstått att andra kvinnor med spädbarn har fått kommentarer som “Men hur gör du med brösten? Pumpar du ut? Eller går du till barnet för att amma?” och

Blir inte ditt barn hungrigt om du är borta?

mammabild matning (1)

Det roliga här är att om man ska åka iväg på kontroller eller liknande utan minis, då är det ingen som frågar eller kommenterar. Utan där är det självklar att ens partner tar ansvaret. Men vad är egentligen skillnaden med att vara iväg på jobb – och tar hand om mitt företag eller vara iväg på kontroll. Tror vi måste själva fundera här….

För min del har pandemin orsakat att vi inte riktigt haft det bekymret – ännu. Både jag och min man har arbetat hemifrån så länge minis har funnits ute i världen, men för det betyder det ju inte att jag inte har ammat. För mig har följande tre sätt fungerat bra:

Amma under möten
Oj, detta har hänt många gånger och det är inga konstigheter alls! Jag säger till lite snabbt att minis behöver matas, stänger av kameran och ammar. När han är mätt lägger jag ner honom igen och fortsätter mötet som vanligt med kameran på.

Bestämma barnets rutin
De tillfällen då det av någon anledning inte finns möjlighet till att amma under ett möte brukar jag räkna ut tiden när han ungefär brukar bli hungrig, för att sedan planera möten eller aktiviteter på andra tidpunkter än dessa. Det är ju egentligen bara ett annat sätt för mötesplanering! Vissa kanske inte tycker att det är okej, men för oss fungerar det.

Pumpning och ersättning
För att min man också ska kunna vara delaktig i matningen och samtidigt lasta av mig pumpar jag eller ger ersättning. Att kombinera pumpning med ersättning fungerar toppen när min bröst inte riktigt vill leverera den mängd min son behöver.

Detta är alltså några sätt att optimera amningen under en arbetsdag, som fungerar bra för oss! Hur gör ni? Har några andra tips?

Entreprenörsmamsen i media

Häng på!

Missa inte vår livepodd!

Köp din biljett redan idag och delta i diskussionen.