Att dölja min graviditet

I mars tidigare i år fick jag mitt första barn, vilket blev en chock för många i min “yttre” närhet när jag publicerade det på mina sociala kanaler. Sanningen är att jag låg väldigt lågt med att jag var gravid, just av den anledningen att jag är företagare.

mammabild dölja graviditet (1)

Dölja graviditeten med avseende på uppdrag

Pandemin gjorde nämligen att vi behövde ställa om vår verksamhet till konsultverksamhet. Främst för att (i princip) alla våra egna samt våra kunders fysiska event var tvungna att ställas in. Efter att ha hört fruktansvärda historier om andra kvinnliga egenkonsulter som förlorat avtal, projekt och uppdrag under graviditeten vågade jag inte riskera något. Jag höll tyst om det för att bevisa för mina kunder att jag visst kan jobba både under och efter graviditet!

Min och mina näras lilla hemlighet förblev just det fram till precis dagarna innan, när jag var tvungen att meddela mina kunder att jag närsomhelst skulle in på förlossningen. De blev chockade förstås, men återkopplingen jag fick från de flesta var bra och de kunde förstå mitt resonemang. Någon menade på att jag skulle ha sagt till för att inte få lika mycket uppgifter. Såhär i efterhand kan jag kanske se att jag det hela skapade lite väl mycket oro för mig, men jag känner ändå att jag gjorde rätt som dolde det hela.

Efter förlossningen pausade jag allting under ungefär två veckor, sedan var det bara att köra på igen. Det är ju svårt att säga på förhand vilken typ av bebis man kommer få, så några projekt har jag pausat och andra har jag bara gjort om. Detta har jag också sagt till mina kunder – jag vet inte hur framtiden ser ut men jag vet att jag inte vill bli bortplockad som många verkar ha blivit.

Så nu får vi se hur det går framöver men företaget kommer jag inte släppa. Efter 6 månader började jag arbeta och min man gick över till föräldraledighet. Nu får vi se hur fortsättningen blir.

Entreprenörsmamsen i media

Häng på!

Missa inte vår livepodd!

Köp din biljett redan idag och delta i diskussionen.