Ekvationen välmående som småbarnsförälder och egenföretagare

Att få ihop ekvationen om prioriteringar och att må bra som företagare och föräldrar – är så extremt svårt… För ett tag sedan läste jag en “monolog” diskussion av en kvinna som också driver företag och har ett litet barn. Hon var förtvivlad över hur man ska få ihop allt, hur ska man göra för att må bra och känna att man räcker till?

mammabild ekvation (1)

Mina parametrar

Ja, det är en så extremt svår fråga som jag tänkte försöka ge mig in på. För att jag ska må bra behöver jag att följande delar av mitt liv fungerar bra:

  • Jobb
  • Barn
  • Relationer
  • Egentid

Dessa är 4 saker som vid en första anblick kanske inte verkar så svårt, men när jag börjar bena ut vad det egentligen betyder blir det plötsligt mer komplicerat och diffust. För mig betyder..
.. jobb att få sitta och fokuserat arbeta med grejer, samt sitta och spåna. Eller är det då egentid?
.. barn att i lugn och ro få umgås med Theo utan störande moment, men också att umgås med honom och mina vänner. Eller är det då också kopplat till egentid?
.. relationer främst relationen till min man, det är tungt att vara förälder. Man får inte glömma sin partner och tid tillsammans med varandra. Här kommer även relationer i mitt sociala nätverk in, som om jag behöver för att må bra – vänner, familj, bekanta och samarbetspartners. Eller är dessa partners då knutna till jobb?
.. egentid att få in träning, sömn, socialt umgänge och tid att sitta och reflektera. Frågan här är dock om umgänge faller under relationer och tid för reflektion under jobb?

Ja, man blir ju helt klart lite knäpp. Förvirringen är ju total! Hur ska allt detta ens gå ihop? Hur ser balansen ut? Just nu blir relationer och egentid lidande, särskilt det sistnämnda. Sömnen är sisådär och jag har precis fått börja träna mer än bara korta promenader.

På något sätt ska jag lyckas. Är det någon av er som har knäckt koden?

Entreprenörsmamsen i media

Häng på!

Missa inte vår livepodd!

Köp din biljett redan idag och delta i diskussionen.