Motivation

Det här med motivation. Motivationen att arbeta när hela ens värld har vänts upp och ner av bebisbubblan. Många har hört av sig för att för att bolla kring frågan. (Sedan har någon även hört av sig med frågan “Hur kan du ha motivationen att vara ifrån ditt barn?” och den är ju lite udda fråga. Det är ju givetvis inte det det handlar om)

Det jag tycker är roligt är att många har fått för sig att entreprenörer och företagare har någon form av superkraft – att motivationen alltid finns nära till hands. Absolut, på något sätt gör den väl det, men vi är ju också bara människor.

mammabild motivation

Vad baseras motivationen på?

Jag vill tro att motivation baseras på olika saker; få in pengar, fortsätta utveckla sin idé eller göra det man älskar. För mig, personligen, handlar det egentligen om alla tre faktorerna på en och samma gång. Jag väljer att inte ta ut full föräldraledighet och arbetar för att få lön. Jag älskar faktiskt mitt arbete med Wonder Women och Entreprenörden! Sedan handlar det till viss del om ekonomi och till viss del att jag lite knäpp också… Idéer poppar ständigt upp i min så kallade popcornhjärna. Vid de tillfällena måste jag vara ärlig med att säga att det bara kliar i fingrarna och jag måste kavla upp ärmarna direkt.

Älskar det jag gör

I och med att jag genuint älskar det jag gör, krävs det ingen “hög motivationsfaktor” för att utföra det. Mitt jobb ger den där glädjekicken som många söker som motivation. Självklart kommer det stunder och ibland hela dagar där jag känner att “nej, nu skiter jag fullständigt i detta”. Man kan nog inte alltid känna pepp, men jag tror att många tror att alla företagare och entreprenörer sitter inne på något lager extra motivation som grundar sig i passionen till våra företag. Håller du med eller inte?

Till dig som ställde frågan kring hur jag kan ha motivation att vara ifrån mitt barn; låt mig vara tydlig med att när jag pratar om motivation, pratar jag om var jag hittar motivationen att göra det jag gör när min son sover, eller myser med sin pappa, eller med sin mormor/farmor.

Vad säger ni kring motivation?

Entreprenörsmamsen i media

Häng på!

Missa inte vår livepodd!

Köp din biljett redan idag och delta i diskussionen.