Otillräcklig förälder

Är det någon som har känt sig som en otillräcklig förälder? Det gjorde jag idag.
Jag känner mig lika rutten som jag ser ut just nu och jag har gråtit i omgångar hela dagen..

mammabild otillräcklig (1)

Otillräcklig förälder vid första vaccinsprutan

Det som har hänt är att jag och Theo var 3-månaderskontroll, innebär den första vaccinsprutan för bland annat stelkramp och polio. Sköterskorna nämnde redan då att risken för bieffekter som feber och nedstämdhet finns om några timmar.

Det första som gjorde att jag mitt hjärta värkte var när det väl var dags för sprutorna i låren. Minis blev rädd och spände sig, vilket gjorde det svårt för sköterskorna att injicera vaccinet. Detta resulterade i att han blev ännu mer ledsen. Skriket liksom skär in i kroppen och det blir nästan omöjligt att trösta honom.

Dagen flöt på tills han blev otröstlig

På promenaden hem lyckas han dock somna – “skönt, då är det lugnt”, tänkte jag. Han sov som vanligt och jag körde på med mina möten. Ett av dessa fick tyvärr avbrytas och resten av dagen ställas in, då han vaknade och var otröstlig i två timmar. Jag kan inte ens förklara känslan… Jag försökte med allt; vagga, amma, krama, pussa, byta blöja, men ingenting fungerade. Inget! Jag kände mig värdelös, och det slutade med att även jag började gråta. Mitt hjärta gick itu i tusen bitar. Jag ska ju göra honom glad och hjälpa honom.

När jag väl fick honom att somna i vår säng vågade jag inte röra mig en millimeter. Jag bara låg och höll om honom tills min man kom hem tidigare från jobbet då jag vågade gå på toa.

Inget är viktigare än familjen

Här fick jag tid för reflektion. Inget i mitt företagande skulle någonsin få mig att må så dåligt som detta. Jag insåg verkligen att det inte finns något viktigare än min familj. Där och då var företaget så långt ifrån mina prioriteringar.

Jag vill lyfta upp det faktum att vi företagare också är människor, och att det nog inte är många som skulle sätta företaget före i det läget. Man vill så ofta prestera till fullo, men min son är prio.

Att känna sig som en otillräcklig och värdelös förälder är hemskt, även om det såklart inte är sanningen. Är det någon som känner igen sig?

Entreprenörsmamsen i media

Häng på!

Missa inte vår livepodd!

Köp din biljett redan idag och delta i diskussionen.